q

TEOG'un yerine gelen yeni sistem açıklandı! MYS (Mahalli Yerleştirme Sınavı)


TEOG yerine ne geldi?

TEOG yerine ne geldi? TEOG yeni sistem, TEOG son dakika, TEOG yerine ne geldi? teog sonuçları, teog yeni sınav sistemi, teog nakil.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un ardından liselere geçişteki yeni sistemin detaylarına söyledi. Bakan Yılmaz, "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'ni getirdik. Bu sistemde veli ve talebemiz adresine en yakın mektebe yerleştirilecek" dedi. Proje mektepler için tek imtihan yapılacağını söyleyen Bakan Yılmaz, "İsteğe bağlı bir imtihan. Sualleri biz hazırlıyoruz. Hepsi bulunduğu şehirlerde yapılacak. Merkezi bir imtihan, mahallîde yapılacak. TEOG yerine ne geldi? 

teog 2018 soruları


TEOG'UN YERİNE GELEN SİSTEMİN ADI TEOG YENİ SİSTEM


TEOG'un yerin stresi kaldıracak, kolay bir sistem getirelim. Bizim sistemimiz şu:

"Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi"ni getirdik. TEOG yerine ne geldi? Adrese en yakın mektebe yerleştirilecek. Bizim getirdiğimiz bu sistemde de evlatlarımızın kendi seçimlerini alacağız. Müracaat esnasından bir ekran gelecek, ekrandan 5 seçimde bulunacak. Talebenin seçimi temel olacak. Ortaokulla lise arasında bir bağı kurmuş oluyoruz.

Temel niyetimiz liselere imtihansız geçişi teog yeni sınav sistemi sağlayabilmektir. Bunun için bizim tam liselerimizi fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve proje mektepler ayarına çıkarmamız gerekli. Değişik mekteplerin niteliğini artırdığımız zaman imtihansız geçişi sağlayacağız.

TEOG kalktı


11 bin 57 lisemiz var. 1 milyon 200 bine yakın, 8. sınıfta talebemiz var. Ülke genelinde tanımladığımız değişik şehirlerdeki hudutlu teog yeni sınav sistemi rakamdaki mektebimize, isteyen 8. sınıf talebelerin girebileceği bir imtihan hazırladık. Bu liselerin adını ve rakamı mayıs ayı gibi söyleyeceğiz.

Bu sistem kaldırıldığında Hakkari'deki bir çocuk istediği liseye girebilecek mi? Bu sistemle onu getirmiş olduk.

"HAZİRAN AYININ İLK HAFTA SONU OLACAK"

Sualleri biz hazırlıyoruz, imtihana kendi mektebinin bulunduğu şehirde girecek. Bu imtihanı haziran ayının ilk hafta sonu yapacağız. TEOG yeni sistem Haziran ayının sonunda da isteyen talebelerin gireceği bir imtihan yapılacak. İmtihan süresi 90 dakika olacak, 60 sual yer alacak. 6, 7 ve 8. sınıf müfredatından sualler hazırlanacak.

İmtihana giren talebeler için 5 seçim veriyoruz. Adrese yakın olarak kaydolunacak talebelerin de ilanını aynı anda yapacağız.

yeni teog 2018


"ÖRNEK SORULAR YAYINLANACAK"

Misal suallerimizi yayınlayacağız. 8. sınıf ağırlıkta olmak üzere 6,7 ve 8. sınıftaki ders kitaplarmız ve kazanımlarımız çerçevesinde sualler sorulacak. Hangi müfredatta talebelerimize ne vermek istiyorsak bunları ölçeceğiz.

Bundan sonra göreceğiz ki, TEOG yeni sistem sınıfınızda zaferli bir talebe varsa o arttan bir çok şahsı çekecektir. Bu senenin üniversite birincisi Konya’dan bir kızımızdı, görme manili bir kızımız. Şayet dediler ki görme manililer okulunu yollasaydınız bu zaferi elde edemezdi. İşte şimdi bizim bundan sonraki her talebemiz, fedakarlık da yaparaktan, çalışaraktan mekteplerin niteliğini de artıracağız.

Temel hedefimiz imtihansız liselere geçişi sağlayabilmektir. Bizim için tam liselerimizi fen lisesi ayarına, sosyal bilimler lisesi ayarına ve proje mektepleri ayarına çıkarmamız gerekli. Biz genelde pek az konuşuyoruz, ama bizim dışımızdaki herkes cemiyette olumsuz likeni, teog yeni sınav sistemi yanıt verilmeyince doğruymuş gibi idrak ediliyor.

teog ne oldu?


Yeni sistemin esas felsefesi imtihana girmek isteğe bağlı. TEOG yerine ne geldi? Velilerimiz çocuklarını bu imtihana ister yönlendirir isterse de yönlendirmez. Bir liseye yerleşmek için bu imtihana girmek lüzumlu değildir. Mevcut TEOG’da kesinlikle imtihana girmek zorundaydınız. İmtihan zorunluluğu ortadan kalktı.

teog yeni sınav sistemi


– Soruları biz hazırlıyoruz, imtihana kendi mektebinin bulunduğu şehirde girecek.
– TEOG yeni sistem Haziran ayının ilk hafta sonunda bu imtihan yapılacak. Tek imtihan olacak. Neticeler haziran ayında söylenecek. İmtihan 60 sualden oluşacak, 90 dakika olacak ve tek seans olacak.
-6.7.8. sınıf müfredatından sualler hazırlanacak. Çoktan seçmeli olacak, rakamsal ve sözel kısımları olacak. Talebeler imtihana girince 5 seçim yapabilecekler. İmtihana giren ve girmeyen talebelerin yerleştirme. TEOG yerine ne geldi?
Google'da Paylaş

About Gamer

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder