q

Yabancı Diziler vs. Türk Dizileri, Neden Yabancı Dizi İzlemeliyiz?


1- Karakter : 
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Türk dizilerinde ana karakterler asla ölmez, ölse bile geri dirilme ihtimalleri var (Kurtlar vadisi, Arka sokaklar gibi). Yabancı dizilerde ise her an ana karakter ölebilir ve şaşkınlık içinde kalabilirsin (Game of Thrones, Spartacus gibi).

2- Süre : 
Bizim Türk dizilerinde eğer özetide sayarsak toplam 2 veya 2.5 saat sürüyor bir dizi. Yabancılarda ise bu süre 45 dk. veya en fazla 1 saat sürüyor ve tadında bırakıyorlar.

3- Konu : 
Türk dizilerinde konu bellidir arkadaşlar, ya aşktır ya da aldatmadır fazlası olmaz. Yabancı dizilerde ise her dizi ayrı bir konudur arkadaşlar anlatılmaz izlenir. Mesela, prison break'in konusu hapishaneden kaçmaktır. Da vinci demon'sun konusu da vincinin buluşları ve inanılmaz zekasıdır vs. vs. diye uzar gider bu liste.

4- Grafik : 
Grafik konusunda ise o kadar kötüyüz ki misal stv'deki o grafik hatasını izleyenler bilir, bilmeyenler için Link. Yabancı dizilerde ise grafik kendini her geçen gün geliştiriyor. En basitinden Game of Thrones dizisi.

5- Cinsellik : 
Cinsellik konusunda ise yakında öpüşme yerlerine bile sansür konulursa şaşırmam. Yabancı dizilerde ise cinsellik ön plandadır asla sansür uygulanmaz.

6- İnsana ne katar? : 
Türk dizisi izlemek kimseye bir şey katmaz, en fazla Behzat ç, Ezel gibi dizileri izleyip biraz şüphecilik katar insana fazlası değil. Yabancı dizilerde ise insana durum ne kadar kötü olursa olsun ayakta kalmayı ve sonuca odaklanmayı öğretir. (prison break, sherlock gibi). En önemlisi İngilizcenizi geliştirir.


Türk dizilerinin gelişmesi dileğiyle....
Google'da Paylaş

About Gamer

    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder